Protestantse Gemeente Culemborg

World Servants logo klein

Na alle acties en voorbereidingen is het nu zover dat de gemeenteleden de World Servantsdeelnemers naar hun project kunnen uitzwaaien in de laatste gezamenlijke dienst voor de zomervakantie.
Dit jaar gaan de jongeren Anneloes de Wijer, Geert Roseboom en Anne-Meike Spithoven op project. Ook gaan er dit jaar enkele oudere gemeenteleden met World Servants op project: Cor Bakker, Henni Versteeg en Willem Kiel.

In de gezamenlijke dienst van 18 juni in de Barbarakerk worden al deze deelnemers uitgezwaaid en krijgen ze de zegen mee voor hun project.

Anneloes gaat van 18 juli -10 augustus naar Moulin Guane in Haïti.
Zij gaat klaslokalen bouwen voor de basisschool voor ongeveer 300 kinderen. Door extra klaslokalen verbetert de kwaliteit van het onderwijs en krijgen de kinderen de kans om hun basisschool af te maken.

Geert gaat van 10-29 juli naar Guatemala City, de hoofdstad van Guatemala, om daar aan de rand van de grootste vuilnisbelt van Midden Amerika, waar veel van de mensen uit de wijk werken, klaslokalen te bouwen bij een startende middelbare school. Door extra klaslokalen krijgen jongeren een kans om in een stabiele en veilige leeromgeving onderwijs te volgen.

Anne-Meike gaat van 10-29 juli als medisch leider met haar groep naar El Raízon in Nicaragua. Ze werkt daar mee aan de bouw van twee klaslokalen voor de naschoolse opvang van de 180 kinderen in El Raízon. De uitbreiding van de naschoolse opvang in dit gebied biedt een kans om deze kinderen een veilige leeromgeving te bieden.

Henni, Cor en Willem gaan pas in oktober op project. Met nog 35 anderen uit het land gaan zij van 13-28 oktober naar Kandezu in Malawi. Samen met de lokale bevolking gaan ze meebouwen aan 2 klaslokalen en 1 lerarenwoning. Veel kinderen kunnen hun school niet afmaken. Extra klaslokalen en lerarenwoningen zorgen ervoor dat er meer kinderen langer en goed onderwijs kunnen volgen.

World Servantscollecte
In de uitzwaaidienst is de diaconiecollecte bestemd voor de jongeren van de World Servantsgroep Culemborg 2017, die over enkele weken op project gaan. Met uw bijdrage aan deze collecte helpt u de deelnemers aan het laatste gedeelte van hun deelnemersbijdrage.

Pepermuntactie
Als u uw pepermunt-zomervoorraad op peil wilt brengen, kunt u bij de deelnemers of de begeleiders van de groep, zolang er nog voorraad is, Wilhelminapepermunt kopen: 1 doosje voor € 1,50, 4 doosjes voor € 5,00 en 12 doosjes in een grote doos voor €12,00. Bij een bestelling van meer dan 10 doosjes wordt de pepermunt bij u thuis bezorgd.

Statiegeldbonnen-actie
Ook in de zomerperiode staat er in de Albert Heijn-supermarkt bij de statiegeld-flessen inleverautomaat nog steeds de witte World Servantsbus met de WSC2017-groepsfoto van Anneloes en Geert. In deze bus kunt u uw ontvangen statiegeldbonnetje deponeren. Wij halen uw bonnetjes uit de bus en leveren deze bij de klantenservice in en krijgen het statiegeld. De opbrengst is bestemd voor het laatste deel van de deelnemersbijdragen van de 2017-deelnemers of al voor de deelnemers van de nieuwe 2018-groep.

Financiële bijdrage
Bent u om de een of andere reden niet in staat om actief aan acties mee te doen en wilt u de deelnemers toch financiel steunen, dan kunt u uw bijdrage rechtstreeks overmaken naar de bankrekening van de groep: NL95RABO0307900304 t.n.v. World Servants Culemborg te Culemborg. World Servants heeft de ANBI-registratie, waardoor Uw bijdrage voor de belastingdienst aftrekbaar is als gift.

Nieuwe Culemborg-groep in 2018
Ben je of word je in 2018 jaar 16 jaar en wil je net als Anneloes en Geert ook zo’n mooie ervaring gaan meemaken in een ver land en samen je deelnemersgeld met acties bij elkaar werken, dan kun je jezelf nu al en tot uiterlijk 10 september 2017, de startzondag, opgeven voor de nieuwe World Servantsgroep Culemborg 2018, de 25e Culemborg-groep, bij de begeleiders van de groep.
Neem vooral je vrienden en vriendinnen mee, ook al zijn ze misschien niet kerkelijk gebonden. Bij aanmelding van 7 deelnemers is de groep vol. Je kunt mee in volgorde van digitale aanmelding bij de begeleiders. Samen kunnen we dan vroeg in het seizoen met de eerste acties beginnen.

De World Servantsgroepsbegeleiders 2017- 2018, Henni Versteeg en Cor Bakker,
tel. 516130/0628446626;
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.