Protestantse Gemeente Culemborg
KND zwaarden ploegijzers 10dec2017Zondag 10 december ging de kerkdienst over zwaarden die worden omgesmeed tot ploegijzers (Jesaja 2: 2-5). In de kindernevendienst van de Barbara gingen ze dat ook doen: "Eerst maakten we wapens om deze vervolgens met de hamer kapot te maken. Daarna maakten we er gereedschap van."
Hier de foto's.

Vakantie_bijbelfeestHet Vakantie Bijbel Feest behelst vakantie-activiteiten voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Het is een feest van drie dagen in de voorjaarsvakantie. Elke dag wordt er een verhaal uit de bijbel verteld. Daarom heen wordt gezongen, geknutseld en naar toneel gekeken. Er zijn verschillende programma's voor kleuters, de middengroep en de oudste kinderen. Alle kinderen kunnen gratis meedoen.

Lees meer...

LvdWIn de ochtenddiensten van beide gemeenten wordt steeds een kinderlied gezongen, passend bij het thema van de dienst. De lijst van 'Lied van de week' kan met bijbehorende muziekbestanden en teksten tevoren worden toegezonden aan belangstellende kinderen en hun ouders. Aanmelding daarvoor is mogelijk bij ds. Veldhuis.

Lees meer...

oversteek GB0

In de kerkdiensten van 7 en 12 juli 2015 maakten vier kinderen van de Kindernevendienst de oversteek naar andere vormen van kerkdienst en jeugdwerk.

Hier de foto's

SAM 0460 7Op zaterdag 19 december 2015 werd in de Open Hof het kinderkerstfeest gevierd. Het kerstverhaal werd verteld en uitgebeeld en daarna keken we samen naar de musical “Kerst op de Helling”, een kerst­avontuur dat zich afspeelt in het hotel van oma en opa Preski in de Alpen. We gingen mee op reis met de familie Waspeen. En er waren ook drie wijze mannen en een geheim­zin­nige ster. En buiten was er een levende kerststal. Hier zijn de foto's te bekijken.

nacht zonder dak okt2016De werkgroep Interkerkelijke Tieneractiviteiten Culemborg organiseerde in de nacht van 1 oktober een 'Nacht zonder dak' op de parkeerplaats van de Open Hof. Veertig jongeren sliepen in zelfgebouwde krotten van karton en plastic, en haalden geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India (€ 2633,- !)

 

Lees en zie meer: Nacht zonder dak

Kids Wise logo 50Zit je in groep 7 of 8 en wil je graag KidsWise worden?? Dan ben je van harte uitgenodigd! In het najaar en in het voorjaar komen we op 4 avonden een uurtje bij elkaar. We kiezen een onderwerp dat te maken heeft met de kerk. Daar gaan we op verschillende manieren samen mee aan de slag. Bijvoorbeeld met een spel, een interview of door creatief bezig te zijn. We kunnen serieus zijn maar hebben zeker ook erg veel plezier. Je mag altijd een vriend of vriendin meenemen...

Lees meer...

Kindernevendienst_01Tijdens een deel van de dienst kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar naar de kindernevendienst gaan.

De groepsindeling is als volgt:
In zowel de Barbarakerk als de Open Hof zijn er twee groepen, de onderbouwgroep 1-4, en de bovenbouwgroep 5-8.

Lees meer...

Bijbel_lezenKinderen van 6 tot 10 jaar mogen in de Barbarakerk helpen met collecteren. Twee kinderen collecteren samen met de diakenen meestal eens in het kwartaal.

DSC00255_klrVier keer per jaar vindt er in de Open Hof een Kindernevendienst+ plaats. De kinderen gaan dan wat eerder uit de kerk en hebben daardoor meer tijd om samen te werken aan een bepaald thema. De kindernevendienstleiding Open Hof zoekt daarvoor juist die verwerkingsvormen uit die anders niet aan bod kunnen komen.

Voorbeelden hiervan zijn:

Lees meer...