Protestantse Gemeente Culemborg
Marcus Leeuw 500px
De leeuw, symbool van de evangelist Marcus


In september a.s. start ik  (ds. Henri Veldhuis) een bijbelkring die een frequentie zal hebben van tweemaal per maand, op een dinsdagavond, gedurende het hele seizoen.

De kring is bedoeld als een leerhuis, waarin we teksten lezen en proberen te begrijpen, vers voor vers, hoofdstuk na hoofdstuk. Ik zal de nodige uitleg geven, ook vanuit de moderne bijbelwetenschap, we delen eerste indrukken en interpretaties en we vragen ons af wat de tekst van die avond ons te zeggen heeft. Niet onze eigen meningen en discussie daarover staan centraal, maar de tekst.

Iedereen met motivatie om te leren is welkom in dit leerhuis, of je nu veel, weinig of niets weet van de bijbel. Je hoeft niet altijd te komen, je hoeft je niet op te geven of af te melden, als je maar op tijd komt en een bijbel meeneemt.

We komen bij elkaar in de Benedenconsistorie van de Grote of Barbarakerk (Grote Kerkstraat 4, ingang glazen deur) en zijn bij elkaar van 19.30 uur tot ca. 21.15 uur. We gaan om 19.30 uur direct aan de slag, na eerst een kort gebed. Halverwege is er een koffie- en theepauze.

Voor het komende seizoen heb ik het evangelie van Marcus gekozen, het kortste van de vier evangeliën, heel direct, to the point en krachtig, zo krachtig als de leeuw die het symbool van Marcus is geworden. Met aandacht Marcus lezen brengt je in contact met een een persoonlijkheid en een geheim: Jezus van Nazareth. Als we door hem geboeid raken, krijgen we mooie bijeenkomsten.

Als je belangstelling hebt, kun je deze data noteren: 11 en 25 september, 9 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december, en dan in 2019: 22 januari, 12 en 26 februari, 5 en 26 maart, 9 en 16 april, 14 en 28 mei, 11 en 25 juni.

Cursusleider: ds. Henri Veldhuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)