Protestantse Gemeente Culemborg

KerkinactieDe werkgroep Kerk in Actie Culemborg wil gemeenteleden bewust maken van zending en diaconaat buiten Nederland en werft hier geld voor. Elk jaar zijn er twee gezamenlijke kerkdiensten, waarin bijzondere aandacht wordt geschonken aan projecten van Kerk in Actie.

Vluchten naar de stad voor een beter leven

oeganda1Naar schatting leven ruim 10.000 kinderen uit de Noord-Oegandese regio Karamoja op straat in Kampala,500 kilometer van hun geboorteregio. De kinderen ontvluchtten de bloedige burgeroorlog, de droogte en armoede samen met hun ouders, broers of zussen of helemaal alleen. Ze hoopten op een beter leven in de stad. Maar de realiteit is dat ze vaak op straat belanden en soms zelfs het contact met hun familie kwijt raken. Kleine kinderen worden door hun ouders de straat op gestuurd om te bedelen.

Lees meer...

Landbouw
Boerinnen planten en sorteren samen de zoete aardappelsIn Noord-Oeganda heeft het twee decennia durende gewapende conflict praktisch alle sectoren van de maatschappij tot stilstand gebracht. De meeste huishoudens hebben niet voldoende voedsel en niet genoeg gevarieerd voedsel. Veel jonge kinderen en zwangere vrouwen zijn ondervoed.
Een aantal partners van Kerk in Actie met veel kennis over voedselzekerheid werken samen om de levensomstandigheden van de bewoners van het zeer arme Lango-district te verbeteren. Arme boeren, jongeren en boerinnen, die hoofd van het huishouden zijn, zijn voor hun inkomen afhankelijk van een klein stukje landbouwgrond. Ze leren samen hoe ze dit stukje grond het beste kunnen bewerken. Uiteindelijk doel is voedselzekerheid voor 9.000 huishoudens.

 

Lees meer...