Protestantse Gemeente Culemborg

groenekerk2

De plaatselijke werkgroep Kerk in Actie maakt gebruik van de informatie van landerlijke organisatie Kerk in Actie. De activiteiten richten zich op het creëren van bewustwording en het financieel steunen van projecten die vallen binnen het Werelddiaconaat.

 

Elke twee jaar worden er projecten gekozen in een ander land. Door middel van foto’s (powerpoints), filmpjes en informatie op de weekbrief wordt duidelijk gemaakt wat de projecten inhouden.


Ieder jaar wordt er in een speciale kerkdienst aandacht besteed aan de projecten van het desbetreffende land. Zo zijn we actief geweest voor projecten in Oeganda en India en steunen we sinds 2021 projecten in Indonesië.
Hieronder staan ze genoemd:
- Sterke vrouwen in de kerk op Papoea.
- Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta.
- Een beter inkomen voor Javaanse boeren.
- Kerk versterkt werk en positie van boeren op Zuid-Sumatra.
- Hapin (dit project valt niet onder Kerk in Actie). 

In de 40-dagentijd organiseren we een Paasgroeten-actie. Er worden door gemeenteleden kaarten gestuurd naar gedetineerden in binnen- en buitenland.

 

Ook houden we jaarlijks een soep- of stamppotactie, waarbij de opbrengst bestemd is voor de projecten in het land dat we financieel ondersteunen.

 

Contactadres werkgroep Kerk in Actie Culemborg : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.