Protestantse Gemeente Culemborg

Kerkinactie logoDe werkgroep Kerk in Actie Culemborg wil gemeenteleden bewust maken van zending en diaconaat buiten Nederland en werft hier geld voor. Elk jaar is er 1 gezamenlijke kerkdienst waarin bijzondere aandacht wordt geschonken aan projecten van Kerk in Actie.

Op 10 maart start het nieuwe project. Wij gaan aan de gang met India. In de loop der tijd zullen we meer informatie op de website plaatsen. Op 10 maart komt een medewerker van Kerk in Actie die al een aantal keer in India geweest is ons het een en ander vertellen over de projecten in het land.

 

De vlag van India wordt de Tiranga genoemd (driekleur in het Hindi). De vlag bestaat uit drie horizontale banden met een gelijke hoogte: saffraan van boven, wit in het midden en groen onderaan. In het midden staat een blauw Asoka Chakra (wiel) met 24 spaken.
Het saffraan symboliseert de moed, het wit de vrede en het groen voortvarendheid. De Chakra stond voor Gandhi's spinnewiel, dat zelfvoorzienendheid symboliseerde. Deze werd in 1947 vervangen door de Asoka Chakra, het 'wiel van de wet'. Deze chakra is een oude afbeelding die opgenomen was in de pilaren die Koning Asoka in 250 voor Christus liet neerzetten in verschillende belangrijke religieuze plaatsen in India en komt oorspronkelijk uit het boeddhisme. De 24 spaken symboliseren 24 uur van de dag en vooruitgang in elk uur.