Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst is er voor zondag 24 mei weer een verhaal en een werkblad beschikbaar.

20200524 plaatje KoZHet verhaal is hier te beluisteren, het werkblad is hier te downloaden.

De tekst die bij het werkblad hoort is:

Veel te vieren
Mozes is nog steeds op de berg bij de Eeuwige, die tegen hem spreekt. Hij geeft richtlijnen voor het leven, waaronder de opdracht om sabbat een rustdag te laten zijn en drie grote feesten te vieren. Er is veel te vieren. Met het werkblad denken de kinderen erover na: Wat hebben wij allemaal te vieren? Waarom is het waardevol om daarbij stil te staan? Soms vergeet je wat God je allemaal geeft. Op de cadeautjes van het werkblad kunnen de kinderen opschrijven waar ze blij mee of dankbaar voor zijn. Die kunnen ze in het doosje doen en op hun kamer zetten, zodat ze niet vergeten wat ze te vieren hebben.
Werkwijze: De knip- en vouwlijnen spreken voor zichzelf. Gebruik geen lijm. Maak eventueel zelf meer cadeautjes waarop je kunt schrijven wat je te vieren hebt/waar je blij mee bent.
Nodig: kleurpotloden, (gel)stiften en pennen, scharen en lijm, eventueel glitters en feestelijke plakkertjes.Het verhaal bij de kerkdienst van Hemelvaart is hier nog te beluisteren, het werkblad is hier te downloaden.

De tekst die bij het werkblad hoort is:

Hemelvaart
Na de opstanding zien de leerlingen Jezus voor de laatste keer. Maar dat weten zij nog niet. Ze verwachtten dat Jezus koning wordt over Israël en daarover vragen ze hem: wanneer? Zij krijgen een heel ander antwoord dan ze verwachten: jullie krijgen de Geest en gaan van mij getuigen. Op dat moment wordt Jezus opgenomen in een wolk. Wat is Hemelvaart toch een wonderlijk feest. Een feest over een koning in de hemel en boodschappers die kennelijk over deze koning gaan vertellen. Om iets dichter bij deze betekenis te komen, denken we op het werkblad met de kinderen na over wat het is als de hemel en de aarde dichtbij elkaar komen.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen.


Het verhaal van zondag 17 mei is hier nog te vinden, en het werkblad via deze link.