Protestantse Gemeente Culemborg

labyrint 130919 10Geregeld zijn er avonden ‘Innerlijk pelgrimeren’ in de Open Hof. We beginnen met koffie en thee (om 19.45 uur), daarna gaan we aan de slag rond een thema (lichaamswerk, mediteren, schrijven en/of tekenen, lopen door het labyrint, gesprek met elkaar).

Meer informatie bij:
Anna Niezing, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  / 0345 612900

Meer over innerlijk pelgrimeren en het labyrint
Bij pelgrimeren kun je denken aan een lange reis te voet, een reis met een bepaald doel, bijvoorbeeld een bedevaartsoord zoals Santiago de Compostela in Spanje. Maar je kunt jouw weg door het leven ook een pelgrimage noemen. Al woon je op één plaats, je bent wel op weg, op weg in de tijd. Je kunt het gaan van de weg naar binnen, de zoektocht naar wie jij nu werkelijk bent, met alles erop en eraan, licht en donker, ook een pelgrimage noemen. En ten slotte kun je ook spreken van een pelgrimage als je het hebt over de zoektocht naar God, buiten en binnenin je.

Het labyrint is beeld van dat op-weg-zijn van ons, van de weg door het leven, de weg naar onszelf, de weg naar God, naar een heilige plek of hoe je het maar noemen wilt. In het midden vind je waar je bewust of onbewust naar op zoek bent, dat waar je ten diepste naar verlangt, wat je leven doel en zin geeft, waardoor je verandert. Dat midden is niet het eindpunt van de weg, vanuit het midden ga je weer verder. De weg is lang en kronkelt maar door, zo zul je vanzelf ontdekken, maar het midden blijft het midden, daar cirkel je om heen, totdat...

Samen met anderen op weg gaan vanuit het verlangen om te vinden, jezelf, de A/ander, dat is het uitgangspunt van de avonden ‘innerlijk pelgrimeren’.