Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst zijn er voor zondag 13 junii weer een verhaal en werkbladen beschikbaar.

20210630 plaatje KoZ Het verhaal is hier op ons Youtube-kanaal te vinden, voorgelezen door iemand van de leiding van de kindernevendienst.

De werkbladen zijn hier te downloaden: werkblad 1 en
werkblad 2.

De tekst die bij de werkbladen hoort is:

Hij weet het
Jezus blijft twee dagen in een Samaritaanse stad, waar veel mensen tot geloof komen. Hij vertelt zijn leerlingen dat zij hem kunnen helpen: zij mogen een oogst binnenhalen waar ze zelf geen moeite voor hebben hoeven doen.

Werkblad 1
De Samaritaanse vrouw is een voorbeeld van iemand die zonder meer het evangelie verkondigt. Na wat haar overkomen is bij de put, haast ze zich de stad in om te vertellen over Jezus. Ze weet niet hoe snel haar voeten haar kunnen dragen.
Werkwijze: knip de cirkel uit met de voeten. Kleur de plaat. Plaats de cirkel met een splitpen onder aan de jurk van de vrouw. Draai de cirkel rond en je ziet de vrouw heel snel lopen.
Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, splitpennen.

Werkblad 2
Jezus zegt tegen de Samaritaanse vrouw: ‘Ik weet wie je bent en ik weet wat je doet. Ik weet wat je nodig hebt’ Vraag de kinderen: ‘Als Jezus dat tegen jou zou zeggen, wat zou hij dan weten?’ Laat de kinderen daar met het werkblad in stilte over nadenken, schrijven en tekenen. Het zou kunnen dat ze geheimen hebben die hen blij maken, maar ook geheimen waarmee ze in de knoop zitten. Wees daar alert op. Bied u de kinderen expliciet aan dat ze hun werkblad aan u mogen laten zien in een veilige één op één-sfeer?
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen.


De werkbladen van 13 juni zijn hier en hier nog te downloaden.