Protestantse Gemeente Culemborg

Open_kerkenKerk Open
Een aantal zaterdagen in de zomerperiode is de Grote of Barbarakerk te bezichtigen. Vrijwilligers stellen de kerk open voor belangstellenden en geven desgewenst een korte uitleg. Groepsrondleidingen met een gids zijn mogelijk, mits ruim van tevoren aangevraagd. Neem daarvoor contact op met Jannie den Burger, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of Jaap de Klijne, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Download hier informatie over bezienswaardigheden of lees hier meer over de bijzonderheden van het monumentale gebouw.


MonumentendagOpen Monumentendag
Ook tijdens Open Monumentendag (de tweede zaterdag van september) is de Grote of Barbarakerk opengesteld om te bezichtigen. Op die dag kan de kerktoren ook beklommen worden. Dit gebeurt op eigen risico en is om veiligheidsredenen niet mogelijk voor kinderen onder de 12 jaar.


Archief
De Grote of Barbarakerk kent een rijke historie, die het waard is getoond te worden aan de gemeente en anderen. Een archiefcommissie houdt het archief van de kerk op orde en zorgt dat interessante stukken die de moeite waard zijn in de kerk of elders getoond worden.