Protestantse Gemeente Culemborg

100_2627_6Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die bij het woord ‘verjaar­dags­fonds’ meteen begrijpen wat daarmee wordt bedoeld. Voor wie dat niet meteen begrijpt: het heeft te maken met het geven van geld rond de verjaardagen van gemeenteleden in de Open Hof gemeente.

Jaren geleden werd er bij iedere jarige een mooie verjaar­dags­kaart gebracht en bij die kaart werd ook een klein papieren zakje geleverd. De bedoeling was dan dat de jarige dat zakje vulde met een aardig bedrag dat bestemd was voor de bloemen in de kerk.

De gedachte erachter heeft vast te maken met dankbaarheid. De jarige trakteert, zo zou je ook kunnen zeggen. Later werden de zakjes afgeschaft, maar de verjaardagskaarten niet. Op de kaart stond het rekeningnummer vermeld met naast de felicitatie een vriendelijk verzoek om iets over te maken voor de bloemen.

Na een steeds weerkerende discussie heeft de Taakgroep Pastoraat besloten om dat verzoek achterwege te laten. Er worden nu in de meeste wijken kaarten bezorgd met een mooie foto voorop van een liturgisch bloemschikwerk en achterop een aardige wens.

Een bedrag overmaken wordt uiteraard nog altijd op prijs gesteld (ook als u niet jarig bent). Het geld wordt besteed aan bloemen of andere aankopen voor de Open Hof. Bij voorbaat hartelijk dank.

U kunt het bedrag overmaken naar bankrekening NL54RABO0373717482 t.n.v. CVK Prot. Gem. Culemborg. Graag wel ‘verjaardagsfonds’ erbij vermelden.