Protestantse Gemeente Culemborg

In 1986 is vanuit onze gemeente een werkgroep opgericht om de bevolking van Ethiopië en Eritrea te ondersteunen in het verbeteren van hun samenleving. Deze werkgroep maakt deel uit van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië en Eritrea. De stichting biedt hulp via lokale organisaties in Ethiopië. Zo besteden zij hun geld op een zo direct mogelijke manier aan ontwikkelingssamenwerking, die gedragen wordt door de plaatselijke bevolking. De stichting heeft het CBF-keurmerk.

Ethiopie_EritreaWaar gaat het geld naar toe?
In de loop der jaren zijn al veel verschillende projecten gesteund. Enkele voorbeelden:

  • Opvang en scholing van straatkinderen
  • Aanleg van schoon drinkwater
  • Aanleg van bakovens
  • Medische hulp en een opleiding voor vroedvrouwen

Het initiatief ligt in Ethiopië en Eritrea
Ina Ritsema en Marina Braaksma, vrijwilligers van de Culemborgse werkgroep: “Ons uitgangspunt is: het initiatief voor een project ligt bij de mensen daar. Zij geven aan wat ze nodig hebben en wat ze kunnen, wij kijken hoe we kunnen helpen. Die manier van werken heeft het meeste rendement.”

Geld inzamelen in Culemborg
De Culemborgse werkgroep zamelt op allerlei manieren geld in voor het werk in Ethiopië en Eritrea. Ze verkoopt diverse goederen op markten en braderieën, organiseert een jaarlijkse filmvoorstelling voor kinderen. Ieder jaar organiseert de werkgroep ook een actiedag in de Open Hof. Op zo’n dag kunt u voor het goede doel van alles kopen en meedoen aan allerlei activiteiten en workshops voor volwassenen en kinderen. 

Contact en meer informatie
Mw. I. Ritsema, tel. 531734, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Banknr.: NL89 RABO 0312 5801 77, t.n.v. Mw. J. van Drenth te Culemborg.
Website van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië en Eritrea.