Protestantse Gemeente Culemborg

groenekerk2

De plaatselijke werkgroep Kerk in Actie maakt gebruik van de informatie van landerlijke organisatie Kerk in Actie. De activiteiten richten zich op het creëren van bewustwording en het financieel steunen van projecten die vallen binnen het Werelddiaconaat.

 

Elke twee jaar worden er projecten gekozen in een ander land. Door middel van foto’s (powerpoints), filmpjes en informatie op de weekbrief wordt duidelijk gemaakt wat de projecten inhouden.


Ieder jaar wordt er in een speciale kerkdienst aandacht besteed aan de projecten van het desbetreffende land. Zo zijn we actief geweest voor projecten in Oeganda en India en steunen we sinds 2021 projecten in Indonesië.
Hieronder staan ze genoemd:
- Sterke vrouwen in de kerk op Papoea.
- Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta.
- Een beter inkomen voor Javaanse boeren.
- Kerk versterkt werk en positie van boeren op Zuid-Sumatra.
- Hapin (dit project valt niet onder Kerk in Actie). 

In de 40-dagentijd organiseren we een Paasgroeten-actie. Er worden door gemeenteleden kaarten gestuurd naar gedetineerden in binnen- en buitenland.

 

Ook houden we jaarlijks een soep- of stamppotactie, waarbij de opbrengst bestemd is voor de projecten in het land dat we financieel ondersteunen.

 

Contactadres werkgroep Kerk in Actie Culemborg : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kerkdienst van zondag 20 maart was mede georganiseerd door de werkgroep Kerk in Actie Culemborg. Het land Indonesië stond centraal en als opwarmer stelde Harry Koekoek enkele vragen over het land, om onze kennis wat op te frissen.

20220320 KiA dienstDaarna gaf hij het woord aan Wietse Tolsma, bestuurslid van Hapin. Deze organisatie is werkzaam in West-Papua en bevordert de economie en bestaanszekerheid van de bevolking van Papua. Kleinschalige projecten die door de mensen ter plekke worden opgezet en uitgevoerd, vormen de kern van de hulp-verlening. Daarbij wordt een beroep gedaan op de eigen kracht van de Papoea’s.


Wilt u meer hierover weten, dan kunt u terecht op de website van Hapin www.hapin.nl

Kijk hier voor de foto's.

veilinghamerOp 5 september 2021, de dag van de startdienst, is de online veiling van start gegaan om de actie 'Wees warmhartig' te ondersteunen. Net als bij de eerdere veilingen in onze gemeente kunt u een dienst of product aanbieden, waarop andere gemeenteleden kunnen bieden. Lees hier meer over de veiling en doe mee!

20210523 Pinksteren De Pinksterdienst op 23 mei in de Open Hof was in twee opzichten bijzonder: in de eerste plaats was het sinds lange tijd weer mogelijk om met 30 gemeenteleden fysiek bij elkaar te komen. Daarnaast was deze dienst het startsein voor de actie Wees warmhartig. Met deze actie vraagt de gemeente aandacht voor de schrijnende problemen die in arme landen zijn ontstaan door de coronapandemie.
(Klik hier voor de foto's van deze dienst)

 

Lees meer...