Protestantse Gemeente Culemborg

KerkklokSinds 1 juli 2019, de datum van de integratie van de beide wijkgemeenten, is er elke zondag nog één ochtenddienst, afwisselend in beide kerkgebouwen (Grote of Barbarakerk en Open Hof). Aanvangstijd is 10.00 uur.

Zie verder het Kerkdienstenrooster

Koffiedrinken na de dienst 
In de Open Hof is na elke ochtenddienst gelegenheid om met elkaar na te praten bij een kop koffie of thee of een glas limonade. 

In de Barbarakerk is dat ook na elke ochtenddienst, behalve na avondmaalsdiensten.

 

Taize bannerVier keer per jaar wordt er op zondagavond (19.00 uur) door een oecumenische werkgroep een Taizé-viering gehouden in de Nederlands Gereformeerde Kerk (Jodenkerkstraat). 

 

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk op circa 800 kilometer van Culemborg. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door Frère Roger. Ieder jaar komen er honderdduizenden jongeren uit alle werelddelen om te bidden en aangeraakt te worden door de vrede en verzoening van deze gemeenschap (zie: www.taize.fr/nl).

 

Als je in Taizé bent geweest, dan heb je waarschijnlijk de smaak te pakken gekregen van het herhaald zingen van eenvoudige bijbelse teksten, van de stilte en het gevoel van verbondenheid met christenen van allerlei kerken en geloofsgemeenschappen. In veel plaatsen worden daarom vieringen georganiseerd op de wijze van Taizé. Zo ook in Culemborg.

De eerstvolgende Taizé-viering wordt gehouden/staat gepland op zondag 23 juni 2024 om 19.00 uur in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Jodenkerkstraat 5 in Culemborg.

Zorgcentrum BeatrixZDB logo

In zorgcentrum Beatrix (Prins Bernhardstraat 1) wordt elke zondag een oecumenische viering gehouden, waarin de eigen geestelijk verzorgers van het huis voorgaan.

 

Zorgcentrum Kulenburg
In zorgcentrum Kulenburg (De Raaf 2) wordt elke laatste maandagmiddag van de maand een oecumenische dienst gehouden, waarin de geestelijk verzorger van het huis voorgaat. Rond de christelijke feestdagen is er een viering waarbij een van de voorgangers van de rooms-katholieke kerk samen met een van de voorgangers van de protestantse kerken voorgaat.