Protestantse Gemeente Culemborg

Het pastoraat is de taak van de Pastoraatsgroep. De Pastoraatsgroep bestaat uit de predikant, de ouderenpastor, de pastoraal ouderlingen en de pastoraal medewerkers, de jeugdouderling en de medewerkers jeugdwerk.


Zie voor de inrichting van het pastoraat de tekst onder Wijken en buurten.

Voor pastoraat kunt u terecht bij de volgende personen:

 

Lees meer...

Ter ondersteuning van de predikant en wijkouderlingen is er ook een (parttime) ouderenpastor aan onze gemeente verbonden, ds. Elsje Braam. De ouderenpastor richt zich op pastorale contacten met gemeenteleden die ouder zijn dan 75 jaar. Veelal is het ook de ouderenpastor die voorgaat in uitvaartdiensten. 

Ds. Elsje Braam 
 Haar contactgegevens zijn:
 Ds. Elsje Braam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 
 Ds. E. (Elsje) Braam was tot 1 januari 2022 als predikant   verbonden aan de Protestantse Gemeente Culemborg.Pastoraat is het omzien naar elkaar in woord en daad in Gods naam. In een mensenleven vinden vaak vreugdevolle gebeurtenissen plaats, zoals doop en huwelijk, maar helaas ook verdrietige, zoals ziekte en rouw. Het is belangrijk dat deze gebeurtenissen in de gemeente met elkaar gedeeld kunnen worden en dat de gemeenteleden in deze situatie aandacht aan elkaar geven. 

Vanaf 6 september 2020 loopt Robbie Dekker stage in onze Protestantse Gemeente Culemborg. Robbie studeert HBO Theologie aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en zal zich in onze gemeente verder bekwamen als HBO Theoloog. Hij is 44 jaar oud en woont samen met zijn vrouw Anita en zijn kinderen Gijs en Rosa al dertien jaar in Wijk bij Duurstede.

Robbie DekkerTijdens de stage zal hij ervaring opdoen in het verzorgen van een kerkdienst en andere bijeenkomsten. Daarnaast wil hij kijken naar mogelijkheden om missionair te zijn en te pionieren. Hij wil verder proberen onze gemeente zo goed mogelijk te leren kennen door bijvoorbeeld aanwezig te zijn bij kringgesprekken.

Naast student is Robbie leraar Engels op een middelbare school. Hij geniet verder nog van wandelen, lezen en voetbalwedstrijden bezoeken, hoewel van dat laatste weinig terecht zal komen door de maatregelen rondom Corona.

Robbie Dekker is te bereiken op 06 46070735 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.