Protestantse Gemeente Culemborg

Taize bannerVier keer per jaar wordt er op zondagavond (19.00 uur) door een oecumenische werkgroep een Taizé-viering gehouden in de Nederlands Gereformeerde Kerk (Jodenkerkstraat). 

 

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk op circa 800 kilometer van Culemborg. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door Frère Roger. Ieder jaar komen er honderdduizenden jongeren uit alle werelddelen om te bidden en aangeraakt te worden door de vrede en verzoening van deze gemeenschap (zie: www.taize.fr/nl).

 

Als je in Taizé bent geweest, dan heb je waarschijnlijk de smaak te pakken gekregen van het herhaald zingen van eenvoudige bijbelse teksten, van de stilte en het gevoel van verbondenheid met christenen van allerlei kerken en geloofsgemeenschappen. In veel plaatsen worden daarom vieringen georganiseerd op de wijze van Taizé. Zo ook in Culemborg.

De eerstvolgende Taizé-viering wordt gehouden/staat gepland op zondag 14 april 2024 om 19.00 uur in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Jodenkerkstraat 5 in Culemborg.