Protestantse Gemeente Culemborg

Kerk 's Anders werd ook gehouden in 2015:

KsA 2015

 

- Een vrolijke openingsact

- Veel aanloop en gezelligheid, zowel overdag als ’s avonds

- Een mooie opbrengst (€ 12.000)

We kunnen terugkijken op een geslaagde Kerk ’s Anders-dag!

 

Zie: een filmpje van de openingsact en de foto's van Dik Hooijer van de hele dag.

 


Algemene informatie over Kerk 's Anders:

 

KsA logo 2015 kleur kleinKerk ’s Anders is een ontmoetingsdag voor alle gemeenteleden en ook voor anderen buiten onze kerkgemeenschap die eens op een andere manier het kerk-zijn willen beleven. Deze dag wordt meestal eens in de twee à drie jaar in de Barbarakerk gehouden en door een aparte werkgroep voorbereid. Het geld dat deze dag opbrengt is bestemd voor een speciaal onderdeel van de kerkgebouwen en, vanaf 2013, ook voor een extern doel.

Tot 1994 werd voor dit doel regelmatig een bazar georganiseerd door de Hervormde vrouwenverenigingen. Vanaf 1995 is gekozen voor een andere vorm: een ontmoetingsdag. Kerk 's Anders is een hele dag feest met en voor de hele gemeente.

In 2004 werd geld ingezameld voor de kroonluchters, in 2006 en 2009 voor de restauratie van het orgel. Ook al is het doel geld inzamelen, toch is geld niet het belangrijkste van Kerk 's Anders. Kerk 's Anders is warmte en gezelligheid. Kerk 's Anders bindt samen. 

De dag start vaak met een spectaculaire opening. Daarna barst het feest los. De kerk is gevuld met kraampjes, een café, kunst, muziek, theater, spelletjes en een Rad van Avontuur. Gedurende de hele dag kunt u in- en uitlopen.  De avond is weer intiemer,  bedoeld voor gemeenteleden.  We eten samen (iedereen neemt zelf iets mee) en kunnen ondertussen versteld staan van het creatieve talent van onze medegemeenteleden. Ook dat is kerk-zijn!