Protestantse Gemeente Culemborg

de koning lacht PSE 10 jpg'De koning lacht, - deze zin staat in psalm 45 uit Psalmen voor Nu.

Janny Rijneveld heeft dit lied, met pianobegeleiding van Petra van Dijk, prachtig gezongen voor de deelnemers van de workshop-avond van 27 februari. Geïnspireerd hierdoor ging iedereen aan het werk.

Het groepje mensen dat gekozen had voor theater bij Anna van Veen (drama docente in spé) kregen vragen over status voorgelegd. “Hoe kom je over, welke houding neem je aan, hoe voelt dat, welke status hoort daar bij. Wat gebeurt er als die status verandert van hoog naar laag en andersom? En wat doet dat met jou?”. Stapje voor stapje werd je geleid naar een rollenspel.

Bij de workshops  creatief schrijven (o.l.v. René van Loenen) en tekenen/schilderen (o.l.v. Magda Visser) werd ingegaan op de inhoud van de psalm. “Welke woorden blijven haken, welke gedachten komen er in je op?” En dan: hoe breng ik dit over op papier?
Eén van de deelnemers creatief schrijven schreef een sprookje over een krekel die slim is en een koning die alles wil hebben en slim denkt te zijn. Een fabel om over na te denken!
Bij de workshop van Magda werd op kleurrijke wijze weergegeven wat de psalm met je doet. De nadruk lag hier op het innerlijke proces: ingetogen tegenover uitbundig, verstild of juist in krachtige lijnen. De deelnemers van deze groep gingen met een mooi werk naar huis.

Het gezegde: vermoeid maar voldaan, geldt ook voor deze workshops. Dankzij Janny, Petra, Anna, Magda en René een geslaagde avond waar we met plezier op terugzien.
 

dekoninglacht 1

 

dekoninglacht 2

 

dekoninglacht 3

 

dekoninglacht 4

 

dekoninglacht 5