Protestantse Gemeente Culemborg

Het pastoraat is de taak van de Pastoraatsgroep. De Pastoraatsgroep bestaat uit de predikanten, de ouderenpastor, de pastoraal ouderlingen en de pastoraal medewerkers, de jeugdouderling en de medewerkers jeugdwerk. 

De twee predikanten hebben in onderling overleg bepaald wie in welke wijk het pastoraat verzorgt voor de gemeenteleden die jonger zijn dan 70 jaar. De verdeling vindt u hier

Zie voor de verdere inrichting van het pastoraat de tekst onder Wijken en buurten.

Voor pastoraat kunt u terecht bij de volgende personen:

 

Lees meer...

Pastoraat is het omzien naar elkaar in woord en daad in Gods naam. In een mensenleven vinden vaak vreugdevolle gebeurtenissen plaats, zoals doop en huwelijk, maar helaas ook verdrietige, zoals ziekte en rouw. Het is belangrijk dat deze gebeurtenissen in de gemeente met elkaar gedeeld kunnen worden en dat de gemeenteleden in deze situatie aandacht aan elkaar geven.  

Vanaf 1 augustus 2019 is de heer dr. G.J. (Geurt) Smink voor 18 uur per week als ouderenpastor verbonden aan de Protestantse Gemeente Culemborg. Hij onderhoudt contact met gemeenteleden die ouder zijn dan 70 jaar. Hij gaat ook voor in uitvaartdiensten.
Zijn contactgegevens zijn: Dr. Geurt Smink, tel. 06-42298174, 0182-386027, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
In principe is hij op de dinsdagen en donderdagen in Culemborg aanwezig om oudere gemeenteleden te bezoeken. In bijzondere situaties kan ook van deze vaste dagen worden afgeweken.

Dit bericht is bestemd voor allen die pastoraal of anderszins gesprekken hadden met onze predikant Henri Veldhuis.

Zeker voor u zal het overlijden van Henri een groot gemis betekenen, dat realiseren wij ons zeer. Daarom hebben wij - uiteraard naast onze eigen pastores Yolanda van der Stelt en Elsje Braam - enkele gemeenteleden die ook predikant zijn, verzocht en ook bereid gevonden hierover met u in gesprek te gaan. De namen van de mensen die met Henri contact hadden en de aard en inhoud van de contacten zijn niet bij ons bekend; zij vallen onder het ambtsgeheim van de predikant. Dit respecteren wij volledig.

Lees meer...