Protestantse Gemeente Culemborg

DoopHeeft u een zoon of dochter gekregen? Wij ontvangen graag een geboortekaartje. Wilt u uw kind laten dopen? Neem dan contact op met de predikant. U kunt ook meedoen met een gesprekskring over geloof en opvoeding.


Kaartje sturen bij geboorte
Als we een kaartje van u ontvangen kondigen we de geboorte van uw zoon of dochter af in de eerstvolgende kerkdienst. We plaatsen tijdens de ochtenddienst een witte roos op de avondmaalstafel. Die krijgt u na afloop van ons als felicitatie namens de hele gemeente.


Wilt u uw kind laten dopen?
Als u uw kind wilt laten dopen, kunt u contact op nemen met de predikant. In overleg met de predikant kunt u dan afspraken maken over de doopdienst. Vóór deze dienst vinden altijd eerst een of enkele doopgesprekken plaats, soms met meerdere ouders.

Datum van de doopdienst
In de Barbarakerk vindt de bediening van de doop plaats op vijf vastgestelde zondagen (kijk voor de meest recente data in de agenda of op het kerkdienstrooster). In de Open Hof overleggen doopouders en predikant samen over de datum van de doopdienst.

Gesprekskring over geloof en opvoeding
Na de doop wordt u uitgenodigd voor een gesprekskring over geloof en opvoeding, waarin u samen met andere ouders van gedachten kunt wisselen.